"Нова Зора" - брой 37 - 20 октомври 2009 г.

Сподели във Facebook
Още две активни разработки срещу България
Георги БОРИСОВ

Шило в торба не стои. Соросоидите – още повече.
Във в. “Нова Зора” вече направихме кратка рецензия на броя за март-април на българоезичното списание “Диалог”, издавано в Амстердам от някоя си Даниела Горчева, която от 1990 г. насам живее в Холандия. Въпросният брой бе посветен на най-голямото престъпление срещу човечеството след холокоста на евреите – “голямата екскурзия” на българските турци през 1989 г. И ето че сега нещата, за които писахме в бр. 24/2009 на “Нова Зора”, си имат своето не съвсем изненадващо продължение.
И така, на 23 юни т.г. във водещото се за френско седмично издание “Курир ентернасионал” излиза блок от материали, чиято тема също е “голямата екскурзия”. В основата на активната разработка пак е Даниела Горчева – в съучастничество със софийския интернет портал “Медиапул”.
Три месеца по-късно, на 21 септември т.г., същият блок от материали е препечатан в полскоезичното списание “Форум”. Тъй като не разполагаме с публикацията в “Курир ентернасионал”, по-нататък обсъждаме само прочетеното във водещия се за полски “Форум”.
Материалите в него са три. Най-важният от тях, озаглавен “Голямата екскурзия”, е дело на Даниела Горчева в съавторство с Борислав Скочев. Като пропуска великодушно задължителните причинно-следствени връзки, като да речем взривяването на вагона с майки и деца край гара Буново на 9 март 1985 г., тяхната статия изобличава зверствата на българските власти и страданията на турците през и след пролетта на драматичната 1989 г. Няма предходни терористични актове, няма българофоби заговорници, които се борят за “свободата” на “турците”, сиреч за разпарчетосването на българската държава – чисто на просто комунистическият диктатор Тодор Живков, както и дегенератите от МВР, се нахвърлили ей така, без никакъв повод, срещу кроткото и лоялно население, “най-добрите работници и служители” в страната. „Лоялността” на десетки и десетки хиляди души от това население впрочем се доказва на дело през последните осем години – от новите големи екскурзии по изборите за централни и местни избори в България.
Не по-малко вълнуващ е вторият материал – интервюто на Горчева с Антонина Желязкова. В него водещата се за българска историчка служителка на Сорос отново лансира добре познатата си теза, а именно – потурчванията на балканските славяни, включително на българските помаци, не били ставали насила. За щастие обаче, както подчертава Желязкова, доскорошните антинаучни манипулации вече се изживяват – благодарение на някои от колегите й историци и преди всичко на нея самата.
Третият материал принадлежи на Жанина Драгостинова, също небезизвестна фигура от соросоидската паплач. В случая обаче трябва да се подчертае, че става дума за един доста обективен репортаж от анадолския град Бурса, в чийто район живеят компактни маси изселници от нашата страна. В материала наред с другото четем, че 20 години по-късно много от бежанците, свикнали с по-високия стандарт и духовна култура в социалистическа България, са си построили и в Анадола хубави къщи, които неуморно дострояват и надстрояват. За сметка на това много от изселничките вече са принудени да се забраждат, а мъжете, навремето твърде малко религиозни, сега трябва редовно да бият теманета в джамиите. “Ако не ти харесва, можеш свободно да се изнесеш – казва вероятно не без ирония изселникът Тасим. – Но ние веднъж вече напуснахме нашата страна. Къде да отидем сега? А и кой ще гарантира, че на друго място ще ни е по-добре?”
Последното – без коментар. Остава да допълним, че пред читателя на “Нова Зора” отново лъсва елементарната схема за разпространяване на антибългарски пасквили, над която в конкретния случай пак витае зловещата сянка на Сорос. Добрата новина е, че нито французите, които си имат предостатъчно проблеми с милионите неподлежащи на интеграция мюсюлмани, нито поляците, които са наясно чии задгранични интереси стоят зад сп. “Форум”, приемат за чиста монета поръчковите разработки на “холандката” Горчева и нейните софийски, парижки и варшавски ортаци. Лошата новина е, че повечето подобни медийни мероприятия не са толкова прозрачни за европейската публика.

Нагоре
Съдържание на броя